Wedstrijdformulier


Vanaf september 2017 dienen alle wedstrijdformulieren "mobiel"ingevuld te worden met de Wedstrijdzaken app en we afscheid nemen van de plastic spelerspassen.
Dit betekent een verandering van werkwijze voor de vrijwilligers op het wedstrijdsecretariaat, de leiders en spelers/aanvoerders van de teams en uiteraard ook de scheidsrechters.

Een aantal praktische zaken op een rijtje:

- Het mobiele wedstrijdformulier (MDWF) wordt gebruikt voor alle competitie- en bekerwedstrijden vanaf de JO12 en MO12. Het "oude" DWF is niet meer beschikbaar. Voor Onder 9 t/m Onder 11 is er geen verandering. Geen gebruik MDWF, maar de uitslag doorgeven aan het wedstrijdsecretariaat die de uitslag invoert via Sportlink Club.

- De gebruikers van de Wedstrijdzaken app kunnen alleen registreren en inloggen met het e-mailadres dat vastligt in de ledenadministratie.

- Het wedstrijdsecretariaat zorgt ervoor dat de teamindeling verwerkt is in de Bondsteams-administratie in Sportlink Club. Dat is de basis voor het invullen van het mobiele wedstrijdformulier. Ook per team de trainer-coach en de teammanager worden in het bondsteam gezet.

- De teammanager heeft in de Wedstrijdzaken app de extra mogelijkheid om de fotootjes voor de digitale spelerspassen van zijn teamleden aan te passen. Bewaak en zorg ervoor dat alle spelende leden tijdig een goede foto hebben. Bestaande foto's kunnen vervangen worden tot 1 november 2017.

- Zowel de Wedstrijdzaken app als de Voetbal.nl app zijn in principe aanvullend op elkaar en bedienen deels verschillende doelgroepen. De voetbal.nl app is voor elke voetballiefhebber, leden en niet-leden van een voetbalvereniging, die programma's, uitslagen en standen van hun favoriete teams wil zien. De Wedstrijdzaken app is in eerste instantie bestemd voor de leden die een rol spelen bij het invullen van de wedstrijdformulieren. Niet elke speler hoeft deze app dus in gebruik te nemen.

- De KNVB en Sportlink helpen je natuurlijk graag. Ga naar http://www.knvb.nl/mdwf om alle veel gestelde vragen, handleidingen en instructievideo's te raadplegen.

Zie ook de volgende handleidingen:

-Handleiding app_mDWF_Teamleden
-Handleiding app_mDWF_Officials

Zie ook youtube voor een aantal instructiefilmpjes:

mDWF: instructievideo spelersopgaaf
mDWF: instructievideo spelerspascontrole
mDWF: instructievideo wedstrijdverloop