SNC’14 Wedstrijdverslagen 3e competitieronde – Zondag 6 oktober


Het afgelopen weekend werd er uiteraard weer gevoetbald. Na de off-day van vorige week hadden beide teams iets goed te maken.

Voor SNC’14 1 stond er een uitwedstrijd tegen Itteren Borgharen Combinatie 1 (I.B.C ’03) op het programma. Een felle start van de wedstrijd leverde voor onze mannen enkele mogelijkheden op. De beloning van dit offensief volgde niet veel later. Nadat de doelman van I.B.C. tevergeefs uit zijn doel kwam om een steekpass te onderscheppen, kwam de bal terecht bij Nick Ramaekers. Hij bedacht zich geen seconde en schoot de bal van een behoorlijke afstand over de uitgekomen doelman in het doel. Dit prachtige doelpunt brak de wedstrijd open wat even later helaas alweer resulteerde in een gelijkmaker. Gelukkig stelde het team van trainer Marc Smeets snel orde op zaken. Door een doelpunt van Mathon Hardy kwam het vlak voor rust nog op voorsprong, 1-2.

Na rust speelde SNC’14 1 erg matig. ‘Onrustig aan de bal, te weinig beweging wat resulteerde in onnodig veel lange ballen’ Aldus Trainer Smeets. Ondanks dat waren er zeker 5 opgelegde kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Helaas viel het doelpunt vijf minuten voor tijd aan de andere zijde. I.B.C’03 werd beloond voor het verder naar voren druk zetten. Hoewel de 2-2 met veel respect een prachtdoelpunt mocht worden genoemd, was het jammer dat de voorsprong wederom van het scorebord verdween. Op basis van de gehele wedstrijd was de 2-2 eindstand zeker geen onterechte.

De mannen van het tweede speelde in de ochtend een thuiswedstrijd tegen F.C. Gulpen 2. De eerste 10 minuten leverde aan beide zijden geen noemenswaardige kansen op. Daarna kwam Gulpen beter in het spel. Dit resulteerde niet direct in grote kansen. De eerste grote kans kwam pas na een klein half uur spelen. niet snel er na kwam de uitploeg op voorsprong, 0-1. SNC probeerde daarna voetballend een oplossing te zoeken. Dit lukte echter niet en vlak voor rust werd ook nog de score verdubbeld. Na rust mocht de thuisploeg van geluk spreken. Een afgekeurd doelpunt en een door interim-doelman Rob Ramaekers gestopte penalty hield de ploeg wonderbaarlijk in de wedstrijd. Vanaf de zestigste minuut kwam het team van trainer Jean van Can weer beter in het spel. Na enkele opgelegde kansen leverde dit in minuut 65 de aansluitingstreffer op. Een door de doelman gekraakt schot vanaf een meter of 16 werd in de rebound binnengewerkt door nieuweling Ahmed Alrawi, 1-2. Helaas bleef het hierbij en boekte SNC’14 2 hiermee de tweede thuisnederlaag oprij.

Komend weekend speelt SNC’14 1 een lastige thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Berg’28 1. SNC’14 2 speelt een uitwedstrijd tegen Sportclub Jekerdal 3. Wij hopen wederom op uw support!!